У Кривому Розі виборці отримували по 500 грн від Вілкула – Соболєв

Вівторок, 29 березня 2016, 02:54
У Кривому Розі виборці отримували по 500 грн від Вілкула – Соболєв

У Кривому Розі перед позачерговими виборами міського голови чинний мер Вілкул роздав виборцям по 500 грн, які були виділені з міського бюджету.

Про це повідомив народний депутат від "Самопомочі" Єгор Соболєв в ефірі Громадського.

Нардеп розповів, що в першому турі на виборах у 2015 році Юрій Вілкул набрав приблизно 89 тисяч голосів і стільки ж він набрав у другому.

На виборах 27 березня цього року Вілкул набрав 210 тисяч. За словами Соболєва, ці 120 тисяч з’явилися після того, як 160 тисяч осіб отримали матеріальну допомогу по 500 грн.

"Ці 120 тисяч нових виборців з’явилося не тільки після кампанії залякування, вони з’явились після того, як 160 тисяч осіб отримали від його імені по 500 грн. Підконтрольна йому мерія виділила 80 млн грн матеріальної допомоги, її видавали прямо через відділи соціального забезпечення без будь-якого приховування" - заявив Соболєв.

Згідно з даними криворізького міськвиборчкому, більшість криворіжців в кожному районі міста віддали перевагу кандидату Юрію Вілкулу. На другому місці Семен Семенченко (10,92% голосів), на третьому - Світлана Сова (4,67%).

Як повідомлялося, Комітет виборців заявив, що вибори у Кривому Розі не відповідають ні стандартам чесних та демократичних виборів, ні найменшому уявленню про законність.

"Фактично ми побачили вибори за стандартами режиму Віктора Януковича із масштабними схемами підкупу, використанням адмінресурсу та іншими порушеннями закону", - заявив гендиректор КВУ Олексій Кошель.

За його словами, в день голосування у Кривому Розі було як мінімум на 25% штучно збільшено явку виборців.

Згідно з даними Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області, 27 березня під час виборів міського голови міста Кривий Ріг зареєстровано 47 випадків порушення виборчого законодавства.

Зокрема, 15 з них стосувалися незаконної агітації та порушення порядку агітації. Також зареєстровано 12 порушень, пов’язаних із підвозом виборців, 6 фактів, пов’язаних з порушеннями у роботі виборчих комісій, 3 – фотографування бюлетенів, 2 – виносу бюлетенів та інші.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування