Гройсман сподівається, що у новій коаліції буде більше 3 фракцій

Вівторок, 29 березня 2016, 10:10

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман сподівається, що в новій коаліції може бути більше трьох фракцій.

"Є накреслений план виходу з кризи. Сьогодні об 11-й годині відбудеться зустріч лідерів фракцій, які можуть потенційно утворити коаліцію", - сказав він на початку засідання парламенту у вівторок.

"Я думаю, що нам потрібно буде говорити з усіма фракціями, які утворювали коаліцію "Європейська Україна". Можливо, ми зможемо розширити коаліцію з трьох фракцій, як вчора було заявлено, до чотирьох або п’яти", - заявив Гройсман.

"Насправді, робочим варіантом є утворення нової коаліції у складі трьох фракцій. І маю надію на те, що ми зможемо цього тижня всі питання узгодити і рухатися далі", - заявив він.

Гройсман повідомив, що о 10:30 у вівторок, 29 березня, парламент розглядатиме заяву про відставку Віктора Шокіна з посади генерального прокурора.

Перед засіданням Верховної Ради депутат від "Блоку Петра Порошенка" Володимир Ар’єв заявив, що якщо Арсеній Яценюк не піде з посади прем’єр-міністра, то депутати "БПП" напишуть заявив про вихід із коаліції, а нестворення нової коаліції може призвести до дострокових виборів Верховної Ради.

Напередодні лідер Радикальної партії Олег Ляшко заявив, що на 12 годину у вівторок збирають установчі збори нової коаліції фракції БПП, "Народний фронт" і "Батьківщина".

"Радикальна партія, оскільки наші пропозиції не враховані, залишається в опозиції", - сказав він у понеділок, 28 березня.

У коаліцію "Європейська Україна" спершу входили фракції 5 партій, але пізніше депутати "Самопомочі", "Батьківщини" й Радикальної партії заявили про вихід із коаліції.

Олена Рощенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування