Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко висунула ультиматум щодо входження в коаліцію

Вівторок, 29 березня 2016, 14:54

Фракція "Батьківщина" залишається у переговорному процесі щодо створення нової коаліції, але висуває умови.

Про це в кулуарах ВР заявила у вівторок лідер фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко.

"Ми залишаємося в переговорах, але наша умова - спочатку голосуємо пакет законопроектів, які чітко врегульовують ситуацію в країні", - сказала вона, відповідаючи на запитання журналістів.

"Ми не віримо жодному слову жодного уряду, жодному слову депутатських фракцій, керівників держави, тому що скільки разів нам казали, що все буде зроблено, а потім нічого не відбувалося. Тому ми поставили умову - спочатку приймаються певні законопроекти, які були названі, ці законопроекти внесені до ВР. Більшість з них пройшли вже комітети", - пояснила Тимошенко.

Вона також перерахувала вимоги фракції. Зокрема, йдеться про підтримку середнього і малого бізнесу, наведення ладу з соціальною політикою, зниження тарифів, зокрема зниження ренти на газ, а також прийняття комплексу питань аграрного сектору.

"Якщо є добра воля міняти стратегію соціально-стратегічного розвитку, це треба голосувати. А нам говорять: спочатку ввійдіть в коаліцію, а потім подивимося, що робити. Такі фокуси більше не пройдуть", - додала Тимошенко.

Як повідомлялось, у вівторок Тимошенко мала особисту зустріч у кабінеті голови парламенту Володимира Гройсмана, де вона озвучила нові вимоги.

Як відомо, останнім часом переговори щодо формату коаліції велись із Радикальною партією Олега Ляшка, однак на засіданні Ради 29 березня було оприлюднено заяву, якою радикали відкликають свої підписи під коаліційною угодою.

Роман Кравець, Валентина Романенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...