Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Кремлі кажуть, що це США, а не РФ порушують "ракетний" договір

Четвер, 31 березня 2016, 14:48

Прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков стверджує, що Росія виконує Договір про ліквідацію ракет середньої і малої дальності (РСМД), але в неї є низка претензій до США щодо виконання цього договору.

Про це він заявив журналістам, повідомляє ТАСС.

"В даному випадку російська сторона зберігає свою прихильність до договору РСМД і ми підтверджуємо свою принципову прихильність договором РСМД. Ми вважаємо які-небудь претензії на нашу адресу з боку США необґрунтованими. У свою чергу маємо і ряд претензій щодо США в плані виконання РСМД", – сказав він.

Також він прокоментував заяви президента України про плани Кремля розміщувати ядерну зброю в Криму, заявивши, що Росія не має наміру ні з ким обговорювати розміщення зброї "на своїй території".

"Що стосується ядерної або не ядерної зброї в Криму, оскільки Крим є регіоном РФ, Росія ні з ким не має наміру обговорювати дії на своїй власній території, які здійснюються в суворій відповідності з нормами і принципами міжнародного права", – заявив Пєсков.

Як відомо, у середу президент США Барак Обама опублікував статтю в газеті The Washington Post про необхідність скорочення ядерної зброї у світі, в якій звинуватив Росію у недотриманні договору про ліквідацію ракет малої і середньої дальності.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування