Рада зробила крок до посилення захисту прав споживачів фінпослуг

Четвер, 31 березня 2016, 18:25

Верховна Рада підтримала у першому повторному читанні законопроект щодо удосконалення захисту прав споживачів фінансових послуг.

За прийняття за основу законопроекту №2456-д проголосували 226 депутатів.

Згідно із пояснювальною запискою, законопроект спрямований, перш за все, на усунення прогалин та неузгодженостей в системі нормативно-правового забезпечення захисту прав споживачів.

Крім того, законопроект створить правове підґрунтя взаємодії фізичних осіб з банками та фінансовими компаніями за європейським зразком.

"Законопроект спрямований насамперед на усунення прогалин та неузгодженостей у системі нормативно-правового забезпечення захисту прав споживачів. Такі правові недоліки досі спричиняють неоднакове застосування правових норм судовою системою. Зокрема він встановлює однакові вимоги щодо реклами послуг, розкриття інформації банками та небанківськими фінансовими установами", - йдеться у документі.

Нагадаємо, законопроект № 2456-д є одним із законопроектів, прийняття яких передбачено Комплексною програмою розвитку фінансового сектору України до 2020 року. Його було зареєстровано 29 грудня 2015 року.

Економічна правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...