Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Російська омбудсмен пообіцяла, що Савченко навідають

Субота, 5 березня 2016, 18:59

Співробітники офісу уповноваженого з прав людини в Російській Федерації 6 березня відвідають Надію Савченко, яка через судилище над нею оголосила сухе голодування.

Російський омбудсмен Елла Памфілова пообіцяла це сестрі української льотчиці й депутата Вірі Савченко смс-повідомленням у суботу, 5 березня.

"Віро, завтра в Надії будуть мої співробітники – завтра після обіду перетелефоную Вам. Я знаю, що Ви були в неї", - процитувала Віра Савченко в Facebook.

Вона подякувала Памфіловій за зворотний зв'язок.

Омбудсмен Москви, Елла Олександрівна Памфілова, щойно прислала мені смс:"Вера, завтра у Надежды будут мои сотрудники - ...

Posted by Vira Savchenko on Saturday, March 5, 2016

У свою чергу нардеп, уповноважена президента України з питань мирного врегулювання конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко зазначила у своєму Facebook: "Від комітетів євроінтеграції і закордонних справ Верховної Ради ми звернулися до всіх наших колег- представників парламентів країн ЄС з проханням терміново долучитися до публічної кампанії з вимогою звільнити Надію". 

"Путін кинув виклик всьому світові. А в цей час світ розповідає нам про вибори на Донбасі... І про звільнення заручників, як першочерговий пріоритет, на всіх зустрічах кричить тільки Украіна. Це не просто неправильно, це ганебно.  Путін має її негайно відпустити. Живою! І ця вимога має звучати голосно! Від усіх, хто вважає себе європейцем. Ми чекаємо від наших європейських колег реакції на те, що у російській в'язниці мордують і знищують Надію Савченко", - зазначила Геращенко. 

Як відомо, Надія Савченко оголосила сухе голодування 3 березня, після того, як суд не дав їй виступити з останнім словом і переніс засідання на 9 березня.

Адвокат Микола Полозов непокоїться, що за 4 "святкові дні" до 8 березня включно Надія Савченко може стати інвалідом чи померти.

Він також висловив думку, що її можуть етапувати до якоїсь клініки для штучного виведення з голодування – і якщо 9 березня Савченко не доставлять до суду, невідомо буде, чи вона жива.

Савченко заборонила годувати себе силоміць, однак, як пояснювали адвокати, за російським законодавством їй не можуть дозволити померти.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:51
БоксУсик посідає третє місце в оновленому рейтингу найкращих боксерів за версією The Ring
16:35
ФОТОЖінка намагалася продати за мільйон свого 2-річного сина у Дніпрі
16:32
фотоАфриканський пил дістався Києва
16:16
Мега-курорт, або мега-екологічна катастрофа. Як пов'язаний з Коломойським проєкт може знищити дику природу Карпат
16:14
фотоУ Запоріжжі депутати обрали нового виконуючого обовʼязки міського голови
16:10
"Мертві душі" та гроші повз бюджет: очільниця НАУ розповіла, які проблеми треба вирішити у виші
16:05
Справа про оборудки із землею: крім Сольського, підозру отримав його заступник
15:54
Російські силовики взялися за заступника Шойгу після спецоперації ГУР – джерела
15:31
"Село, якого більше немає": оператори показали відео із розбомблених Кринків на лівому березі Херсонщини
15:08
Єврокомісія "взяла до уваги" рішення МЗС щодо консульських послуг чоловікам мобілізаційного віку
Усі новини...