Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

В Україні проходять акції на підтримку Наді Савченко

Неділя, 6 березня 2016, 11:38
В Україні проходять акції на підтримку Наді Савченко

У центрі Києва на Майдані Незалежності, у Харкові, в Одесі та Запоріжжі проходять акції  на підтримку української льотчиці, незаконно ув'язненої в Росії Надії Савченко. 

Заходи розпочалися о 12:00, учасники акцій з плакатами на підтримку української політув'язненої вимагають  негайного звільнення Надії.

У Києві участь у заході беруть понад тисячу учасників, людей більшає.  Також на Майдані присутня сестра Савченко - Віра, та політики - лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко та РПЛ - Олег Ляшко, присутні народні депутати та представники МВС.

Громадський порядок під час акції забезпечують патрульні поліцейські. 

 
Усі фото - Т. Воронова, УП
 
 

У Харкові біля пам'ятника Шевченку також відбувається акція на підтримку Савченко: участь у ній беруть кількасот активістів. Також учасники заходу не забули згадати українських політв'язнів, засуджених в РФ - Олега Сенцова та Олександра Кольченка. 

 
 
Фото з Твіттера

Згодом вулицею Пушкінською учасники акції рушили ходою на підтримку Савченко, рух вулицею перекрито.

 
Фото з Твіттера IT Sector Харьков  

Акція на підтримку Савченко пройшла також в Одесі.

До акції на підтримку Надії Савченко долучилося також Запоріжжя.

Як відомо, 9 березня на підтримку Савченко планується провести глобальну акцію #FreeSavchenko!.

У Празі напередодні активісти також розпочали 5-денні акції на підтримку Савченко, які проходять біля президентського палацу.

Надія Савченко оголосила сухе голодування 3 березня, після того, як суд не дав їй виступити з останнім словом і переніс засідання на 9 березня.

При цьому Савченко заборонила годувати себе силоміць, однак, як пояснювали адвокати, за російським законодавством їй не можуть дозволити померти.

Адвокат Савченко Микола Полозов закликав омбудсмена РФ Еллу Памфілову негайно розпочати моніторинг стану здоров'я Надії Савченко.

За словами Полозова, якщо 9 березня незаконно ув'язнену у РФ українську льотчицю не доставлять до суду, ніхто не буде знати, жива вона чи ні, і де перебуває, оскільки її можуть етапувати до якоїсь клініки для штучного виведення з голодування. 

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування