Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Адвокати підозрюють, що Савченко може піти на відчайдушний крок

Неділя, 6 березня 2016, 14:38

Захист української льотчиці і депутата Надії Савченко підозрює, що у неї є запасний план на випадок, якщо тюремники спробують годувати її силою.

Про це пише в своєму Facebook один з адвокатів українки Микола Полозов.

"Сухе голодування Надії не залишає нікому часу на маневри. Тюремне начальство відповідає за її життя головою, у них напевно є план, як підтримувати її насильно", - зазначив він.

За словами адвоката, Надія говорила йому, що на цей випадок і у неї є запасний план.

"Я не знаю, чи нападе вона на охоронців або зробить щось ще настільки ж відчайдушне. З перших днів у СІЗО з липня 2014 вона стоїть на спецобліку як схильна до втечі, нападу і суїциду. Не те, щоб вона вже тоді давала до цього підстави, але все, що називається, чесно попереджені", - пише Полозов.

Як повідомлялося, Надія Савченко оголосила сухе голодування 3 березня, після того, як суд не дав їй виступити з останнім словом і переніс засідання на 9 березня.

При цьому Савченко заборонила годувати себе силоміць, однак, як пояснювали адвокати, за російським законодавством їй не можуть дозволити померти.

Адвокат Савченко Микола Полозов закликав омбудсмена РФ Еллу Памфілову негайно розпочати моніторинг стану здоров'я Надії Савченко.

Президент Петро Порошенко пообіцяв подвоїти зусилля для звільнення української льотчиці і депутата.

6 березня в Україні проводяться акції на підтримку Савченко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування