Під посольством РФ скандують "Наді - волю", "Путіна - в Гаагу"

Середа, 9 березня 2016, 10:25

Біля посольства Російської Федерації у Києві проходить мітинг на підтримку української льотчиці і депутата Надії Савченко, яку незаконно судять у Росії.

Активісти скандують "Свободу Наді Савченко", "Путіна – в Гаагу", "Наді - волю" тощо, повідомляє "Громадське ТБ".

Вони тримають у руках плакати з написами #FreeSavchenko, "Звільніть Савченко", "Савченко – герой із героїв", її фотографії.

Також активісти заспівали гімн України під посольством РФ.

Туди ж приїхала народний депутат Юлія Тимошенко, яка очолює фракцію "Батьківщина", від якої обрано до парламенту Надію Савченко.

Тимошенко закликала людей прийти до російських посольств у своїх містах і країнах, аби підтримати Надію Савченко і натиснути на російську владу.

Акція під посольством РФ на захист Савченко
Акція під посольством РФ на захист Савченко
Громадське ТБ

"Те, що ми знаємо, що Савченко сьогодні була у дуже важкому стані на суді. Надюша не здається, вона тримається", - сказала лідер партії "Батьківщина".

Акція під посольством Росії в Києві
Акція під посольством Росії в Києві
"Громадське ТБ"

"Я прошу всіх людей включитися за звільнення Наді", - закликала Тимошенко.

Свободу Савченко - мітинг під посольством РФ, Київ
Свободу Савченко - мітинг під посольством РФ, Київ
"Громадське ТБ"

Як відомо, Савченко незаконно вивезли до Росії і судять там за звинуваченням у причетності до смерті російських журналістів у зоні бойових дій на сході України.

3 березня суд над нею в Ростові-на-Дону (РФ) закрився, не давши їй виступити – і Савченко оголосила сухе голодування, хоча й до того трималася на воді.

9 березня суд заслухав її останнє слово й оголосив, що вирок почнуть зачитувати 21 березня. Українка заявила, що продовжує сухе голодування.

Її захист назвав умовою виходу з сухого голодування Савченко гарантії того, що відбувати покарання українку відпустять на батьківщину.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News