В столиці Афганістану після візиту Керрі прогриміло кілька вибухів

Неділя, 10 квітня 2016, 00:59

У дипломатичному кварталі Кабула прогриміло кілька вибухів незабаром після того, як звідти поїхав держсекретар США Джон Керрі, який перебував у столиці Афганістану з візитом.

Про це пише Reuters.

Неоголошений візит Керрі у Кабул був покликаний продемонструвати підтримку уряду національної єдності на чолі з президентом Ашрафом Гані.

Керрі повторив пропозицію про мирні переговори з талібами і закликав політиків Афганістану працювати разом.

Як повідомляє агенство, підкреслюючи ненадійну ситуацію в плані безпеки, принаймні два вибухи, очевидно від ракет, сталися у дипломатичному кварталі Кабула, незабаром після закінчення візиту Керрі.

На той час держсекретар США вже завершив візит, і його літак був готовий до вильоту з аеродрому Баграм.

Як відомо, у листопаді 2015-го США та міністри закордонних справ Узбекистану, Казахстану, Киргизії, Таджикистану і Туркменії ухвалили спільну декларацію, створивши новий формат "П'ять плюс один" (С5 + 1).

У документі зазначається намір учасників переговорів поглиблено співпрацювати з широкого кола питань, зокрема, щодо протидії торгівлі людьми, незаконного обігу наркотиків, підтримки безпеки і стабільності в Афганістані.

У лютому 2016-го адміністрація президента США Барака Обами дозволила американським військовим в Афганістані завдавати авіаударів по позиціях угруповання "Ісламська держава".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування