В СЦКК пояснили, чому бойовики обстріляли патруль ОБСЄ

Неділя, 10 квітня 2016, 11:21

Обстріл бойовиками патруля ОБСЄ у районі н.п. Зайцеве є їхньою реакцією на заклики української сторони СЦКК щодо деескалації ситуації у Авдіївці. 

Про це 10 квітня заявив прес-офіцер української сторони СЦКК Василь Лабай.

Він нагадав, що 9 квітня патруль СММ ОБСЄ з 5 осіб у супроводі спостерігачів української сторони СЦКК потрапив під обстріл з боку бойовиків НЗФ біля Зайцевого.

"Підступний обстріл представників міжнародної наглядової місії є нічим іншим, як черговою спробою бойовиків залякати спостерігачів СММ ОБСЄ та змусити їх відмовитися від запропонованої українською стороною СЦКК практики "дзеркального патрулювання" в тих районах зони АТО, де відбувається найбільше загострення ситуації", - заявили в СЦКК. 

Лабай додав, що саме 9 квітня до української сторони СЦКК надійшов лист від російської сторони СЦКК, в якому повідомляється, що "керівництво ОРДО" гарантує дотримання режиму припинення вогню і організацію безперешкодного та безпечного доступу патрулів СММ ОБСЄ до місць візуального і акустичного спостереження в районі Зайцевого.

Як відомо, українська сторона СЦКК запропонувала ОБСЄ відновити практику направлення чотирьох "дзеркальних" патрулів до району навколо Авдіївки. На переконання СЦКК, саме патрулювання чотирма командами СММ ОБСЄ з різних точок у супроводі спостерігачів СЦКК по обидва боки лінії зіткнення сторін дозволить запобігти подальшій ескалації ситуації і у цьому районі.

У свою чергу у місії ОБСЄ заявили, що місія спостерігачів здійснює "дзеркальні патрулі" в районі Авдіївки та Ясинуватої на щоденній основі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування