ГПУ: Кілер, що стріляв в українського експерта, міг отримати замовлення з Росії

Понеділок, 11 квітня 2016, 16:43
ГПУ: Кілер, що стріляв в українського експерта, міг отримати замовлення з Росії

Кілер, що стріляв у головного експерта у справі збитого терористами Boeing 777 Малайзійських авіаліній Олександра Рувіна отримав замовлення з Росії.

Про це під час брифінгу у понеділок розповів головний військовий прокурор Анатолія Матіос.

За його словами, спецпризначенці провели обшуки одразу у кількох містах, "за результатами яких затримали безпосереднього виконавця, який обґрунтовано підозрюється у вчиненні замаху – навмисного вбивства на директора Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Рувіна Олександра Григоровича"

За словами Матіоса, обшуки проводяться і в інших осіб, які мають відношення до вказаного злочину. Він зазначив, що всі особи встановленні.

"За результатами обшуків у групи осіб вилучили 3 одиниці зброї, гранати РГД 5, 130 патронів калібру 9 мм та 7,62 у тому числі із маркуванням ТПЗ, що означає Тульський патронний завод", - розповів Матіос. 

Цей злочин за словами Матіоса здійснений на замовлення невстановлених в цей час слідством осіб. Метою було зупинити процедуру експертного розслідування катастрофи пасажирського літака Boeng 777, який збили над територією неконтрольованою Україною 17 серпня 2014 року.

"Замах на вбивство здійснено приступними елементами з організованого злочинного угруповання із розгалуженими і потужними зв'язками в кримінальному середовищі серед так званих злодіїв в законі", - заявив Матіос.

До складу угруповання, за його словами, входять "вихідці з Криму та Донецького регіону", які мають тісні зв'язки з кримінальним середовищем Росії. Замовлення було зроблене з-за меж України, наголосив головний військови прокурор.

Як відомо 18 листопада 2015 року директор Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Мін’юсту Олександр Рувін отримав вогнепальні поранення ніг при нападі у Києві на Оболоні. 

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування