БПП ініціює перевибори у Коцюбинському, де скандал

Вівторок, 12 квітня 2016, 13:18

Фракція "Блок Петра Порошенка" ініціює дострокові вибори депутатів Коцюбинської селищної ради, що на Київщині.

Про це заявила народний депутат від БПП Ольга Червакова на брифінгу в парламенті.

"Сьогодні наша фракція подає проект постанови про дострокове припинення повноважень Коцюбинської селищної ради і призначення нових виборів", - сказала вона.

"Ми не можемо допустити силового захоплення влади: за 16 кілометрів від Майдану створюється фактично народна республіка, відбувся переворот, силове усунення законно обраної селищної голови", - заявила Червакова.

Вона зазначила, що "депутати від фракції "Нові обличчя", якою керує мер Ірпеня Володимир Карплюк, захопили будівлю селищної ради".

"Селищна голова вчора зайшла до будівлі селищної ради – з’ясувалося, щотам зникли всі документи, всі оригінали рішень селищної ради – немає нічого з того, що маж складати документообіг", - сказала депутат.

"Була виготовлена фальшива печатка секретарем селищної ради Юлією Главацькою (з "Нових облич" – ред.), в незаконний спосіб її було внесено в реєстр як голову селищної ради", - заявила Червакова.

За її словами, прокуратура Київської області порушила дві кримінальні справи – за фактом захоплення адмінспоруди і за фактом виготовлення фальшивої печатки.

Депутат наголосила, що у неділю в Коцюбинському відбулося народне віче, на якому люди зібрали підписи до комітету Верховної Ради з питань місцевого самоврядування з вимогою розпустити селищну раду.

По Коцюбинському. 400 підписів за розпуск селищної ради передано в комітет ВР з питань місцевого самоврядування. Постано...

Posted by Olga Chervakova on Monday, April 11, 2016

"Вже третій день у Коцюбинському стоїть Майдан, люди вимагають повернути селищну голову і навести лад на цій території", - заявила Червакова.

На її думку, ситуація в Коцюбинському – найбільший виклик ідеї децентралізації.

Раніше повідомлялося, що в ніч із 8 на 9 квітня депутати партії "Нові обличчя" захопили будівлю селищної ради в Коцюбинському, висловивши недовіру селищній глові Ользі Матюшиній.

Представник цієї партії пояснював, що рада не працює вже півроку, а Матюшина ігнорує ініціативи депутатів "Нових облич", які складають більшість у раді, й поводиться скандально.

Олена Рощенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування