Касько: Хочуть запроторити у в’язницю, вручили ще повістку

Середа, 13 квітня 2016, 13:04
Касько: Хочуть запроторити у в’язницю, вручили ще повістку
РИА НОВОСТИ

Екс-заступнику генерального прокурора Віталію Каську вручили ще одну повістку і повідомили про намір узяти його під варту.

Про це він заявив після виходу з допиту в Генеральній прокуратурі у середу.

"Єдиною метою сьогоднішнього виклику було вручення клопотання про взяття мене під варту. Генпрокуратура дуже хоче запроторити мене у в’язницю", - вважає Касько, передає 112 канал.

"Клопотання подається сьогодні до Печерського суду", - додав він.

"Мені вручили ще одну повістку у іншому кримінальному провадженні. Кримінальне правопорушення ч. 3 ст. 365 КК. Перевищення службових повноважень. Якщо я не помиляюся. Повістку вручили на понеділок", - сказав Касько..

Як пояснив "Українській правді" адвокат Каська, за законом, засідання суду про обрання запобіжного заходу може відбутися не раніше, ніж за 3 години після вручення повідомлення.

"Виходячи з того, що повідомлення було вручено о 12, то засідання може відбутися або ввечері, або вже в четвер", - сказав він.

Касько вважає справу проти себе політичною, повідомляє "Укрінформ".

"Це кримінальне провадження – політичне замовлення, пов’язане з моєю позицією під час роботи заступником генерального прокурора у справі "діамантових прокурорів", взагалі щодо реформування прокуратури", - сказав він у перерві допиту.

"Воно було порушене для того, щоб, по-перше, помститися за ті дії, які були мною ініційовані, а по-друге, аби продемонструвати прокурору та взагалі працівникам правоохоронних органів, що за будь-які намагання змінити систему, яка багатьох влаштовує, на жаль, вони будуть покарані", - вважає Касько.

На його думку, політичне замовлення зробили люди, яким він "перейшов дорогу", "починаючи від Шокіна і закінчуючи його вище стоячими друзями".

"Коли будуть відомі чіткі прізвища, я обов'язково їх назву", - запевнив екс-заступник генпрокурора.

Як відомо, НАБУ 26 січня 2016 розпочала розслідування по квартирах Каська по 5 статтях. Спеціалізована антикорупційна прокуратура 8 квітня  передала цю справу Національній поліції.

Попри норми КПК, ГПУ розпочала власне розслідування справи 12 лютого.

Вночі 10 квітня вночі на вулиці прокуророри вручили Каську підозру у вчиненні злочину. Вона стосується справи щодо шахрайства з нерухомістю.

Згідно з підозрою, у 2003 році Касько отримав службову однокімнатну квартиру в Печерському районі столиці, яку пізніше, за даними прокуратури, приватизувала його матір, що вже проживала у трикімнатній квартирі в Києві.

У 2010 році Касько знову звернувся до Генпрокурора щодо надання йому службової квартири. Він повідомив, що проживає з дідусем, матір'ю та сестрою. Родині Каська виділили трикімнатну квартиру в тому ж Печерському районі - на бульварі Дружби народів, 14-16, площею 155 кв. м.

У грудні 2010 року Касько звільнився з ГПУ і працював як адвокат. За два місяці до звільнення з ГПУ трикімнатну квартиру, виділену родині Каська, виключили з переліку службових.

У березні 2016 року Генпрокурор Віктор Шокін через суд добився арешту квартири свого екс-заступника Каська на бульварі Дружби народів, 14-16.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...