Тимошенко хоче звертатися до КС через уряд Гройсмана

Четвер, 14 квітня 2016, 21:19

Фракція "Батьківщина" готує подання до Конституційного суду щодо призначення уряду та голосування за програму уряду.

Лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко хоче перевірити, чи відповідають ці події конституцій, про що вона повідомила в ефірі каналу 112, передає прес-служба Батьківщини.

За словами Тимошенко, для звернення в Конституційний суд потрібно 45 підписів народних депутатів.

 "Я звертаюсь до "Самопомочі", до "Єврооптимістів" і прошу: давайте таке конституційне подання зробимо", – закликала Тимошенко.

Тимошенко пояснила, що згідно процедури, спочатку парламент мав затвердити склад Кабміну, потім уряд мав напрацювати програму дій разом з громадянським суспільством, профспілками, фахівцями та академічним середовищем, зробити цю програму дієвою.

Далі слід було зібрати засідання уряду, проаналізувати і прийняти програму дій і лише після цього програму винести на затвердження Верховної Ради, яка мала би вивчити, обговорити цю програму і затвердити.

"Що робиться у нас? У нас – програма дій уряду на п’ять аркушів, про яку ніхто не знає, яку ніхто не читав. Навіть новий уряд її не створював і не читав, та й не обговорював. Цю програму роздали депутатам за три хвилини до голосування. Вони не встигли її відкрити, а тим більше прочитати. При цьому ця програма не проходить голосування з кількох спроб", – зазначила Тимошенко.

Тимошенко підкреслила, що згідно Конституції потрібно, щоб міністра оборони і міністра закордонних справ вносив президент, і щоб інших міністрів вносив прем’єр-міністр.

Натомість у Верховна рада знову порушила регламент і закони.

"У нас міністра оборони, закордонних справ та всіх інших міністрів вніс народний депутат Гройсман, ще до того, як він став прем’єр-міністром. Це антиконституційно! Це сором і приниження держави!" – підсумувала політик.

Як відомо, фракція "Батьківщина" утрималася при голосуванні за затвердження нового прем’єр-міністра та перейшла в демократичну європейську опозицію.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News