Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвинова в Росії хочуть засудити до 9 років колонії

Субота, 16 квітня 2016, 00:39
Литвинова в Росії хочуть засудити до 9 років колонії

Російський прокурор просить у суду 9 років ув’язнення для українця Сергія Литвинова, якого утримують у Ростовсткій області.

Про це з повідомив адвокат Литвинова Віктор Паршуткін, передає Громадське радіо.

Державне обвинувачення вимагає для українця 9 років позбавлення свободи у колонії суворого режиму. Литвинова намагались звинуватити у масових вбивствах, але у грудні 2015 року СК РФ констатував, що розслідування засвідчило невинуватість Литвинова в інкримінованих убивствах та його непричетність до служби у військових формуваннях України.

"Оскільки справа стосовно Литвинова, як і інших українців по подіях на Донбасі і в Криму політична, то суд керуватися буде не міркуваннями права і закону, а політичними міркуваннями, які йому нав'язуються з боку, тому, я припускаю, що буде обвинувальний вирок але покарання, швидше за все буде менше призначено, ніж запросив прокурор", - сказав Паршуткін.

Литвинову залишили звинувачення в грабежі: нібито він, разом з невідомими українськими військовослужбовцями, викрав два автомобіля у громадянина Росії Лисенко, який є одночасно і потерпілим і єдиним свідком звинувачення. Процес у справі Литвинова слухався в Тарасівському районному суді Ростовської області.

Як повідомлялось, за версією слідства, влітку 2014 року Литвинов разом із двома "представниками силових структур України", в одному з сіл на Луганщині "скоїв розбійний напад з автоматом Калашникова на громадянина Російської Федерації", нападники нібито "викрали два автомобілі, які належали потерпілому, та завдали йому тілесних ушкоджень".

Паршуткін додав, що захист буде відразу ж подавати апеляцію, а після неї - скаргу до Європейського суду з прав людини, тому що в даній справі порушено принцип справедливого судового розгляду.

Наступне засідання суду призначено на 20 квітня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...