Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ГПУ: Допит Януковича в режимі відеоконференції не має сенсу

Понеділок, 18 квітня 2016, 14:54

Свідчення екс-президента-втікача України Віктора Януковича з відеоконференції не мають сенсу.

Про це в інтерв'ю "Українським новинам" повідомив в. о. генпрокурора України Юрій Севрук, відповідаючи на питання про те, яка ймовірність допиту Януковича в режимі відеозв'язку.

"Якби Янукович був свідком, то, безумовно, така можливість у нас була б. Але він підозрюваний, і тому його допит у режимі відеоконференції безглуздий", - сказав Севрук.

Він наголосив, що його свідчення важливі, і українська сторона направляла відповідні запити в російські органи, але відповіді до цього часу немає.

"Безумовно, важливі. Ми направляли доручення про правову допомогу в Росію, але відповіді не отримали. Іншого закон не передбачає. Якщо російська сторона виконає наші доручення, то вона може його допитати сама, але краще, щоб допит був на нашій території", - сказав Севрук.

Раніше адвокати адвокати Януковича заявили, що дача свідчень в режимі відеоконференції в будівлі посольства України не передбачена в КПК, а тому є незаконною.

Вони також сказали, що нічого не знають про направлення Генпрокуратурою України будь-яких клопотань та запитів у відповідні органи РФ з питань організації допиту Януковича.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...