Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Підозрюваного у киданні гранати під Радою не випустили під домашній арешт

Вівторок, 19 квітня 2016, 15:43

Апеляційний суд залишив у силі продовження арешту для Ігоря Гуменюка, підозрюваного в застосуванні гранати під Верховною Радою 31 серпня 2015 року.

Про це повідомляє 18 квітня "Інтерфакс-Україна".

На засіданні у вівторок Апеляційний суд Києва відмовив у задоволенні скарги адвоката Олександра Свиридовського, який просив змінити запобіжний захід для Гуменюка на цілодобовий домашній арешт.

Таким чином суд залишив без змін рішення Печерського районного суду столиці від 23 березня про продовження до 21 травня запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою для Ігоря Гуменюка, якого підозрюють у застосуванні гранати на мітингу під Верховною Радою 31 серпня 2015 року.

Як відомо, 31 серпня 3015 року під парламентом сталися сутички між силовиками та мітингувальниками, які вимагали не ухвалювати зміни до Конституції.

Після голосування парламенту, мітингувальники пішли штурмом на Верховну Раду і почали кидати димові шашки. Потім хтось кинув у лави міліції і Нацгвардії бойову гранату. Було поранено понад 130 осіб.

Четверо силовиків померли від поранень.

Голова МВС Арсен Аваков звинуватив лідера партії "Свобода" Олега Тягнибока та його однопартійців у трагедії під Верховною Радою.

Тягнибок і "Свобода", у свою чергу, заперечують свою провину і звинувачують керівництво МВС та владу загалом у провокації.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування