Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Захист Литвинова оскаржив вирок і готується до ЄСПЛ

Середа, 20 квітня 2016, 14:24

Захист українця Сергія Литвинова, котрого у вівторок в Росії засудили до 8,5 років колонії суворого режиму, оскаржив вирок.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив його адвокат Віктор Паршуткін.

"Захист уже направив з Москви поштою апеляційну скаргу на вирок", - повідомив адвокат.

Паршуткін також зазначив, що захист починає готувати позов до Європейського суду із прав людини.

Крім того, як повідомив журналіст Антон Наумлюк у себе на facebook, захист має намір подати позов проти російських каналів.

"Також я планую подати позов проти низки російських телеканалів, ославивших мого підзахисного як масового вбивцю. Серед ЗМІ буде Перший канал. Крім цього, я буду ініціювати виплату компенсації Литвинову за рік, який він провів у СІЗО лише за звинуваченням у масових вбивствах. Я сподівався, що сьогодні він буде виправданий, і моторна справа припиниться, але ні. Сторона звинувачення, вочевидь, оскаржувати рішення Тарасівської районного суду не буде", - сказав адвокат.

Як відомо, у вівторок у Росії винесли вирок проти ще одного громадянина України - Сергія Литвинова. Його засудили до 8,5 років колонії суворого режиму.

Спочатку Росія назвала Литвинова бійцем батальйону "Дніпро-1" і звинуватила у масових убивствах і зґвалтуваннях на Луганщині, потім ці звинувачення зняли і звинуватили його у розбої.  

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування