Чубаров різко розкритикував звіт Ради Європи по Криму

Середа, 20 квітня 2016, 20:24

Глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров висловив незгоду зі звітом Ради Європи про права людини в Криму.

Про це він заявив під час круглого столу у середу в Страсбурзі в рамках сесії ПАРЄ, пише DW.

"У звіті йдеться про те, що в тимчасово окупованому Криму утисків та переслідувань зазнають окремі незгодні з російським режимом активісти, а не кримські татари як етнічна група. Ми з цим висновком категорично не згодні", - заявив він.

Чубаров наголосив, що в Криму "до представників жодної релігійної конфесії, окрім татар, які проповідують іслам, в будинки не вриваються правоохоронці", а заборона російською владою діяльності Меджлісу є "найліпшим доказом того, що з боку окупаційної влади проти кримськотатарського народу ведеться політика на знищення".

Як відомо, 14 квітня Рада Європи оприлюднила доповідь за результатами візиту місії до Криму.

Зокрема у ній акцентувалася увага на положенні кримськотатарської громади.

Спостерігачі Ради Європи наголосили на тому, що рішення окупаційної влади про визнання Меджлісу кримськотатарського народу "екстремістською організацією" може означати "новий виток репресій проти кримськотатарської громади півострова", тоді як поки що говорити про цілеспрямовану політику репресій проти кримських татар як етнічної групи зарано. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування