Рада відмовилася обрізати російським передачам ефірні квоти

Четвер, 21 квітня 2016, 16:45

Депутати відмовилися прийняти у другому читанні законопроект 2766, покликаний вивести російські теле- і радіопередачі з-під європейських квот на трансляцію в ефірі України.

За це проголосували лише 205 депутатів. Повернення до розгляду цього документу підтримали лиш 203 депутати, після чого головуючий Андрій Парубій переніс розгляд.

Законопроект передбачає, що передачі європейського виробництва, а також США та Канади повинні становити не менше 70% загального тижневого обсягу мовлення, у тому числі не менше 50% загального тижневого обсягу мовлення – передачі українського виробництва.

У радіопрограмах музичні твори українських авторів і виконавців повинні становити не менше 50% загального щотижневого обсягу мовлення.

У випадку, якщо передача створена на замовлення або за участі однієї або декількох юридичних осіб з Росії, така передача не може вважатися передачею європейського чи українського виробництва.

Як відомо, цей законопроект був зареєстрований у Раді ще 30 квітня 2015 року. У першому читанні депутати прийняли його минулого листопада.

На своїй сторінці у Facebook співатор законопроекту, депутат від "Народного фронту" Вікторія Сюмар заявила, що причиною неголосування депутатів за цей документ є те, що "декому з власників телеканалів хочеться "Голубі вогники з Останкіно" показувати".

Раніше у цій новині акцентувалася увага на запровадженні квот на трансляцію українських, європейських та американських передач. Насправді ці квоти вже існували, а новинним приводом є саме спроба вивести з-під них російські теле- і радіопередачі. Редакція приносить вибачення за неточність.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News