Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Верховний Суд не звертатиметься в КС через недоторканість Мосійчука

П'ятниця, 22 квітня 2016, 18:10

Верховний Суд відмовився просити Конституційний Суд оцінювати конституційність зняття Верховною Радою недоторканності з депутатів.

Про це йдеться в постанові пленуму Верховного Суду від 18 квітня, передають Українські Новини.

Пленум розглянув постанову колегії судової палати в адміністративних справах щодо законності зняття парламентом недоторканності з депутата від Радикальної партії Ігоря Мосійчука. 

Колегія просила пленум Верховного Суду звернутися в КС щодо конституційності ч.1 і ч.3 ст. 220 регламенту Верховної Ради.

У цих положеннях регламенту йдеться про розгляд профільним комітетом парламенту подання про зняття недоторканності з депутатів на підставі матеріалів кримінального провадження. Колегія суддів адмінпалати вважала, що ці норми регламенту суперечать конституційній нормі про поділ влади в Україні на законодавчу, виконавчу і судову.

Пленум, розглянувши постанову, відмовився звертатися до Конституційного Суду, зазначивши, що відсутні обґрунтовані підстави для цього.

17 вересня Рада зняла недоторканність з нардепа Ігоря Мосійчука та дала згоду на його арешт.

17 листопада 2015 року Вищий адмінсуд скасував постанову про зняття Радою недоторканності з Мосійчука.

Суд пояснив скасування постанови Ради тим, що питання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт депутата не було заздалегідь підготовлено до розгляду профільним комітетом парламенту.

Рада оскаржила це рішення у Верховному суді. До винесення його вердикту рішення Вищого адмінсуду не набуде чинності.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування