У Кличка думають над будівництвом підземних паркінгів на 5 площах

Субота, 23 квітня 2016, 23:51

Київська міська державна адміністрація та Київська міська рада вивчають можливість будівництва підземних паркінгів на Європейській, Поштовій, Михайлівській, Ленінградській (Дарницькій) і Солом'янській площах.

Про це в інтерв'ю Українським новинам повідомив секретар Київської міської ради Володимир Прокопів.

"Ми хочемо вивчити можливість, хочу на цьому наголосити, створення підземних паркінгів під 5 площами міста. Весь світ, у тому числі і європейські країни, йдуть цим шляхом. Ми повинні вивчити наскільки це цікаво і можливо у Києві", - зазначив чиновник.

За словами Прокопіва, проектні роботи проводяться лише з метою вивчення можливості будівництва та не є початком безпосередніх робіт. 

Також він заявив, що з червня 2014 року Київська міська рада не видала жодної вільної земельної ділянки під забудову приватним інвесторам. 

За словами Прокопіва, єдиними винятками стали земельні ділянки, передані за конкурсом для будівництва будинків. Частина земділянок буде віддано постраждалим від афери "Еліта-Центра" і земділянки у Биківні для сімей киян, які постраждали під час АТО.

Як відомо, 14 квітня депутати Київради проголосували за виділення 100 тисяч гривень на проектні роботи з будівництва підземного паркінгу в буферній зоні об’єкту Світової культурної спадщини "Софія Київська" - на Михайлівській площі.

Столична спільнота активістів виступає проти даного будівництва. Згодом стало відомо, що координатору створення Скверу Небесної сотні, активістці Євгенії Кулебі, яка виступає проти будівництва паркінга на  Михайлівській площі, надходять погрози.

Більше про конфлікт навколо будівництва підземного паркінгу на Михайлівській площі  - у колонці Євгенії Кулеби: Хто в команді Кличка хоче зайняти його місце? Ціна за підземний паркинг в серці міста

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування