Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Азовець" Краснов 11-й день голодує під вартою

Неділя, 24 квітня 2016, 10:39

Глава громадянського корпусу "Азов - Крим" Станіслав Краснов продовжує голодування.

Про це повідомив адвокат Андрій Мамалига, пишуть Крим.Реалії

За словами адвоката, 23 квітня у Шевченківському райсуді Києва розглядали питання про продовження терміну арешту Краснову.

Мамалига звернув увагу, що захист не був повідомлений про засідання і Краснову було надано безкоштовного адвоката, від якого він відмовився.

За словами адвоката, стан Краснова незадовільний. Заарештований продовжує голодування вже 11 день. Наступне засідання суду призначене на 25 квітня.

Також захист Краснова наполягає, що суд розглядає справу незаконно: "Згідно з кримінально-процесуального кодексу, всі справи, які надходять до суду, розподіляються автоматизованою системою. У даному випадку ця справа не була розподілена автоматично: в ручному режимі визначили суддю, який, напевно, гарантує винесення певного рішення". 

За його словами, захист подав відповідну заяву про вчинення порушення, за яке передбачена кримінальна відповідальність, для того, щоб домогтися певного рішення для обвинуваченого.

Як відомо, в ніч на 28 лютого СБУ затримала Станіслава Краснова - одного з організаторів блокади Криму.  1 березня Генпрокуратура попросила суд взяти Краснова під варту з можливістю внесення застави - 20 мільйонів гривень.

СБУ заявила, що Краснов передав російським спецслужбам списки військових полку "Азов". Сам Краснов підтвердив, що мав контакти з іноземними спецслужбами, але стверджує, що це було в інтересах України.

21 березня суд взяв під варту "азовця", задовольнивши клопотання прокурора про зміну Краснову запобіжного заходу з цілодобового домашнього арешту на взяття під варту до 26 квітня. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування