Парубій за Луценка-генпрокурора: людина має глибоко розбиратися у процесах

Неділя, 24 квітня 2016, 20:47
Парубій за Луценка-генпрокурора: людина має глибоко розбиратися у процесах

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій виступає за призначення голови парламентської фракції "Блок Петра Порошенка" Юрія Луценка на посаду генерального прокурора.

Про це Парубій заявив в ефірі телеканалу "Інтер" ввечері 24 квітня. 

"Коли ми говоримо про людину з боку, це має бути людина, яка глибоко розбирається у процесах, які відбуваються у ГПУ... Особисто я підтримую цю кандидатуру (Луценко), і коли питання буде стояти у Верховній Раді, мій голос буде за нього, оскільки я упевнений, що він зможе зсередини розірвати цю закостенілу систему", - сказав він.

Також Парубій зазначив, що вважає своєчасним і правильним законопроект, що дозволяє призначати на посаду генпрокурора людини без юридичної освіти.

Як відомо, законопроект 4469 щодо діяльності Генеральної прокуратури та Державного бюро розслідувань передбачає внесення змін до закону про ГПУ, які дозволять Юрію Луценкові стати генпрокурором.

Зокрема, з кандидата на цю посаду будуть зняті вимоги наявності юридичної освіти чи досвіду в правовій сфері.

Профільний комітет рекомендував відправити цей документ на доопрацювання. У той же час комітет схвалив інший законопроект на цю ж тему – 4481, який передбачає для генпрокурора необхідність 3 років стажу роботи в правоохоронних органах.

Юрій Луценко розкритикував законопроект 4481, заявивши, що генпрокурор згідно з ним не зможе взяти у свою команду людей з-поза системи.

Разом з тим Луценко стверджує, що через зміни в закон про прокуратуру незабаром генпрокурор буде позбавлений будь-якої влади і заявив, що не хоче  бути "декоративним генпрокурором"

Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування