Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутати відмовилися розглядати закон про Луценка-генпрокурора

Четвер, 21 квітня 2016, 14:14

Депутати відмовилися включити до порядку денного законопроект 4469 щодо діяльності Генеральної прокуратури та Державного бюро розслідувань.

За відповідне рішення проголосували лише 177 депутатів.

Перед голосуванням спікер Ради Андрій Парубій нагадав, що цей документ визначений президентом як невідкладний і рішення щодо нього, у разі внесення до порядку денного, прийматиметься уже в четвер ввечері.

Після голосування депутат від БПП Сергій Лещенко написав у своєму Твіттері, що голосування зірвалося через "групу Коломойського" ("Відродження") та "Волю народу", які "шантажують".

На його думку, це свідчить про відсутність коаліції у Раді.

Сам Лещенко утримався під час голосування, як і інші депутати об'єднання "Єврооптимісти", до якого він належить.

Як відомо, цей документ передбачає внесення змін до закону про ГПУ, які дозволять Юрію Луценкові стати генпрокурором. Зокрема, з кандидата на цю посаду будуть зняті вимоги наявності юридичної освіти чи досвіду в правовій сфері.

У середу профільний комітет рекомендував відправити цей документ на доопрацювання. У той же час комітет схвалив інший законопроект на цю ж тему – 4481, який передбачає для генпрокурора необхідність 3 років стажу роботи в правоохоронних органах.

Луценко розкритикував законопроект 4481, заявивши, що генпрокурор згідно з ним не зможе взяти у свою команду людей з-поза системи.

Детально про обставини можливого призначення Луценка генпрокурором читайте у статті "Української правди".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування