Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Інтерпол запросив додаткові документи по Ходорковському - ЗМІ РФ

Понеділок, 25 квітня 2016, 10:33

Інтерпол може переглянути своє рішення про відмову оголосити в міжнародний розшук колишнього главу ЮКОСа Михайла Ходорковського, якого в Росії звинувачують у причетності до вбивства мера Нєфтєюганська Володимира Пєтухова.

Про це 25 квітня повідомляє російський "Інтерфакс", посилаючись на "анонімне джерело".

"Інтерпол заявив, що готовий переглянути свою позицію з питання оголошення в міжнародний розшук Ходорковського, обвинуваченого в причетності до вбивства мера Нєфтєюганська", - розповів неназваний співрозмовник видання.

Джерело повідомило, що міжнародна поліцейська організація запросила додаткові матеріали у справі і Росія пообіцяла незабаром їх надати.

Як відомо, Ходорковський за час правління Володимира Путіна провів 8 років за гратами, будучи засуджений за звинуваченням "шахрайство" і "розкрадання" і був помилуваний лише в 2013 році.

Корпорація ЮКОС Ходорковського виграла у Росії справа в третейській палаті в Гаазі, Москва зобов'язана виплатити 50 мільярдів доларів.

Ходорковський заявив, що йому "не потрібні 50 млрд", які суд зобов'язав РФ виплатити колишнім акціонерам ЮКОСа.

8 грудня 2015 року стало відомо, що Ходорковському в РФ заочно пред'явлено звинувачення в причетності до вбивства мера Нєфтєюганська Пєтухова в 1998 році.

Інтерпол відхилив запит національного бюро організації в Москві на оголошення в розшук Ходорковського.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування