Тимошенко і Южаніна влаштували сварку на засіданні робочої групи

Понеділок, 25 квітня 2016, 14:57

Голова комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна і голова фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко посварилися під час обговорення законодавства щодо деофшоризації.

Суперечка відбулася на засіданні робочої групи з обговорення законопроектів про податкову суверенітет України і деофшоризацію, передають "Українські новини".

В ході засідання робочої групи Тимошенко почала звинувачувати Южаніну і присутніх депутатів у причетності до відмивання грошей через офшорні компанії.

Також вона додала, що частина присутніх депутатів є бізнес-партнерами президента Петра Порошенка.

"Ваші звинувачення, які звучать в останні дні, Юлія Володимирівна, не гідні. Не можна поводитися так. Я намагаюся з професійної точки зору розібратися з положеннями ваших законопроектів. Нічого іншого. Ніякого відношення до офшорів у мене немає", - заявила Южаніна.

На думку Южаніної, велика кількість преси на засіданні робочої групи присутня тільки для піару.

"Я не розумію, для чого така кількість камер. Щоб змусити когось щось зробити, або спонукати когось зробити щось. Ви тут з'явилися, щоб зробити політичні заяви", - сказала вона.

У свою чергу, Тимошенко висловила невдоволення роботою податкового комітету і робочої групи.

На її думку, така публічність необхідна, щоб народ розумів, як влада керує державою.

Журналістам Тимошенко заявила, що, "будучи прямим бізнес-партнером Порошенка, Южаніна по суті прикриває і ховає його офшори і зберігає систему ухилення від сплати податків через офшори".

При цьому на засіданні робочої групи Тимошенко запевнила, що вже 17 років не займається бізнесом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування