Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Об'єднання "Сили людей" і "Демальянсу" не пов'язане з Саакашвілі – джерело

Середа, 27 квітня 2016, 11:49

Ймовірне об'єднання партій "Сила людей" та "Демократичний альянс" не пов'язане з тим політичним процесом, який проводить одеський губернатор Міхеіл Саакашвілі.

Про це "Українській правді" заявив один з політиків, близький до процесу об'єднання.

"Це ніяк не пов'язано з тим, що робить Саакашвілі. Це об'єднання двох партій, спроба створити нову широку політичну платформу", – сказав співрозмовник.

При цьому він додав, що учасники нового об'єднання вважають команду Саакашвілі дружньою і не виключають можливість співпраці у майбутньому.

Співрозмовник повідомив, що мова йде не лише про об'єднання двох партій – до процесу об'єднання залучені представники громадської організації "Реформи мають бути справжніми", міжфракційного депутатського об'єднання у Раді "Єврооптимісти", а також запрошуються всі люди, які зацікавлені у реформуванні та розвитку країни.

Також він повідомив, що переговори про об'єднання тривають вже певний час і перебувають на завершальній стадії.

Цю ж тезу "Українській правді" підтвердив і голова "Демальянсу" Василь Гацько.

"Це крок. Ідея в широкій платформі, яка має об'єднати різні реформаторські середовища в одну партію. Демальянс і Сила людей можуть дати старт. Але ідея глобальніша. За межами двох молодих партій десятки, а можливо і сотні тисяч громадян, які прагнуть змін, роблять їх і розуміють необхідність об'єднання", – сказав він.

На запитання, чи у нову партію увійдуть учасники "Руху за очищення" Саакашвілі, він сказав, що "робота ведеться ширше".

"Це буде відкритий і живий процес, тому прогнозувати остаточний склад учасників об'єднаної платформи неможливо", – сказав Гацько.

Як відомо, раніше Громадянська платформа "Нова Країна" закликала партії "Демократичний альянс" і "Сила людей" об'єднатися в одну політичну силу.

Олег Шанковський, Роман Романюк, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування