Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У справі вбивства Нємцова знайшли нових підозрюваних

Середа, 27 квітня 2016, 15:23

Слідчі встановили причетність до вбивства російського опозиціонера Бориса Нємцова кількох людей, яким поки не пред'явлені звинувачення.

Про це повідомляє російське інформагентство РБК, з посиланням на клопотання адвокатів Вадима Прохорова і Ольги Михайлової, що представляють інтереси дочки політика Жанни Немцовой.

У документі з посиланням на матеріали справи йдеться, що співробітники СКР вважають причетним до вбивства політика офіцера батальйону внутрішніх військ МВС "Північ" Руслана Геремеєва, якого адвокати називають організатором вбивства, а також його брата Артура.

Крім того, в клопотанні причетними до вбивства Нємцова вказані командир батальйону внутрішніх військ МВС "Північ" Алібек Делімханов, співробітник МВС Чечні Асланбек Хатаєв і Шамхані Тазабаєв, а також родичі Руслана Геремеєва - сенатор від Чечні Сулейман Геремеєв і начальник РВВС по Шелковскому району Чечні Ваха Геремеєв.

Раніше адвокати наполягав на допиті Сулеймана і Вахи Геремеєвих.

У клопотання зазначається, що "ніхто з них належним чином не допитаний, в їх відношенні не проведені вичерпний перелік оперативних і слідчих дій, а Руслану і Артуру Геремеєвим навіть не пред'явлені звинувачення".

Як відомо, Нємцов був убитий в ніч на 28 лютого 2015 року у центрі Москви. Від отриманих ран політик помер на місці. На місці злочину виявили шість гільз.

У його вбивстві підозрюють кількох вихідців із Чечні, які спершу зізнались у злочині, але потім відмовились від своїх свідчень. 

Один із підозрюваний, також чеченець, як стверджується, наклав на себе руки під час затримання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування