Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зізнання можливого вбивці Нємцова відправлять на стрес-тест

Середа, 20 травня 2015, 07:44

Слідком вирішив відправити відеоверсію зізнання у вбивстві Бориса Нємцова, зробленого екс-офіцером внутрішніх військ МВС Росії Зауром Дадаєвим на експертизу, щоб з'ясувати чи не чинився на нього психологічний і фізичний тиск.

Про це йдеться в матеріалі газети "Коммерсант".

Відеозапис, на якому Заур Дадаєв зізнався у скоєному 28 лютого на Великому Москворецькому мосту вбивстві опозиціонера Нємцова, був зроблений в ніч на 8 березня.

Сталося це через кілька годин після офіційного затримання офіцера і давання ним свідчень під протокол.

Днями, очоливши слідчу бригаду, генерал-майор юстиції Микола Тутевича направив диски з відеозізнанням обвинуваченого експертам Мін'юсту і ФСБ.

Перші, переглянувши їх, повинні встановити, чи не чинився на Заура Дадаева учасниками допиту психологічний вплив і чи не отримував він від них загроз, а заодно, в якому саме стані перебував в той момент сам обвинувачений. Наприклад, чи не відчував він розгубленість і стрес, зізнаючись у злочині.

У свою чергу, фахівці ФСБ, вивчивши той же відеозапис, повинні визначити, чи говорив Заур Дадаєв своїми словами або його виступ міг бути заздалегідь підготовлений учасниками слідчого заходу.

Нагадаємо, що після арешту Басманний райсудом 8 березня Заур Дадаєв від своїх зізнань у вбивстві Бориса Нємцова відмовився, заявивши, що співробітники правоохоронних органів за допомогою тортур і погроз змусили його піти на співпрацю.

Раніше в Росії презентували доповідь Бориса Нємцова про участь Росії в конфлікті в Україні.

У доповіді йдеться про те, що в Україні вже загинули щонайменше 220 військових РФ.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...