Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Судді обурилися наміром Гройсмана перевіряти їхні рішення

П'ятниця, 29 квітня 2016, 12:00
Судді обурилися наміром Гройсмана перевіряти їхні рішення
Новое время

Вищий адміністративний суд обурився ініціативою прем'єра Володимира Гройсмана доручити Міністерству юстиції перевірку судових рішень.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби відомства з посиланням на голову ВАСУ Олександра Нечитайла.

У відомстві нагадали, що 28 квітня Гройсман доручив Мін'юсту проаналізувати діяльність суддів, а також правомірність судових рішень, пов’язаних з веденням бізнесу в країні, "начебто з метою подолання корупції у судовій гілці".

"У зв’язку з цим, Вищий адміністративний суд наголошує на неприпустимості подібних публічних заяв з боку керівництва держави, які демонструють неповагу і упереджене ставлення до судової влади, сіють розбрат у суспільстві", – вважають у суді.

У ВАСУ нагадали, що "по-перше, органи виконавчої влади не наділені законними повноваженнями оцінювати законність судового рішення, а по-друге, створення дійсно демократичної та процвітаючої держави починається перш за все з поваги одне до одного".

"Давати оцінку процесуальним рішенням можуть лише вищестоящі судові інстанції при перегляді судових рішень. Тобто, презумпція правомірності судового рішення може бути спростована в порядку апеляційного, касаційного оскарження, дисциплінарного провадження, а також поставлена під сумнів рішенням Європейського суду з прав людини", – додали у відомстві.

Також у ВАСУ нагадали про низку інших підстав, з яких подібне втручання у судову діяльність є недопустимою.

Як відомо, українська судова система вважається вкрай корумпованою. Наразі здійснюються спроби розпочати процес її реформування.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: