Україна готує документи для різних варіантів повернення Савченко

Вівторок, 5 квітня 2016, 11:23

В Україні готують документи для передачі з Росії українки Надії Савченко в Україну як для відбування покарання, так і для ймовірного обміну на російських громадян.

Про це у вівторок вранці повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" інформоване джерело, ознайомлене з ситуацією.

"Міністерство юстиції України готує документи для звернення до Міністерства юстиції РФ із проханням про видачу Савченко для відбування покарання в Україні", - сказав співрозмовник агентства й уточнив, що це – лише один із варіантів повернення українки на Батьківщину.

Другий варіант, за словами джерела, стосується можливого обміну Савченко на громадян РФ, яких судять у Києві за звинуваченням у вчиненні низки тяжких злочинів в Україні.

"Як варіант, це будуть російські спецпризначенці (бійці ГРУ Генштабу ЗС РФ Євген Єрофеєв і Олександр Александров – ред.), яких зараз судять у Києві", - зазначив він.

У такому випадку, зазначив співрозмовник агентства, відповідні документи за процедурою спрямовуються дипломатичними каналами.

Водночас, українські експерти в юридичній сфері пояснюють, що варіант видачі Савченко Росією в рамках Конвенції про передачу засуджених осіб передбачає звернення Мін'юстом якоїсь із двох країн, а хід документів здійснюється по лінії МЗС.

Крім того, можлива видача Савченко Україні на її особисте прохання до російських органів про відбування її на Батьківщину.

Конвенція про передачу засуджених осіб була підписана державами – членами Ради Європи й низкою інших держав 21 березня 1983 року у Страсбурзі

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування