Фейгін назвав два юридичних шляхи для звільнення Савченко

Субота, 9 квітня 2016, 18:02
Фейгін назвав два юридичних шляхи для звільнення Савченко

Юридично свобода незаконно засудженої в РФ українки може бути оформлена або помилуванням, або через запит за Конвенцією від 1983 року про передачу засуджених осіб.

Про це 9 квітня у Твіттері заявив один з адвокатів Савченко Марк Фейгін.

"У разі передачі для відбування покарання Надії Савченко вона і не може сидіти в Україні. У неї імунітет делегата ПАРЄ", - підкреслив Фейгін.

При цьому він додав, що розмови про швидке розв'язання ситуації зі звільненням Савченко "є, м'яко кажучи, необґрунтованими".

Також адвокат зазначив, що "якісь конфабуляції щодо звільнення Савченко - на дирижаблях, через підземний хід - є інформаційним вкиданням".

Говорячи про стан здоров'я українки, Фейгін зазначив, що за його інформацією, примусового  годування у суботу щодо Савченко тюремники не застосовували. 

Як відомо, 5 квітня вирок російського суду у справі Надії Савченко набрав чинності. Її засудили до 22 років ув’язнення 22 березня, звинувативши, зокрема, у вбивстві російських журналістів на Донбасі.

Надія Савченко звинувачення відкидає. Від 6 квітня вона оголосила сухе голодування з вимогою повернути її до України.

Російська влада заявляла, що рішення про можливу передачу Савченко Україні може бути ухвалене лише після набрання чинності вироком у її справі.

У Мін'юсті повідомили, що щодо Савченко запит в РФ про видачу поки не надсилався, оскільки все ще є надія на вирішення її питання політичним шляхом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News