МЗС: Дії РФ створюють пряму загрозу життю Савченко

Субота, 9 квітня 2016, 21:04
МЗС: Дії РФ створюють пряму загрозу життю Савченко
РБК

Дії представників російської влади розцінюються як спроби приховати реальний стан здоров’я незаконно засудженої українки Надії Савченко та створюють пряму загрозу її життю.

Про це йдеться у заяві МЗС України.

У заяві зазначено, що МЗС висловлює глибоке занепокоєння критичним погіршенням стану здоров’я Савченко, яка 4  день продовжує сухе голодування та вимагає негайно допустити до Савченко українських лікарів та консулів, а також забезпечити її безумовне повернення в Україну. 

"Українська сторона висловлює рішучий протест у зв’язку з ненаданням дозволу на відвідання громадянки України українськими лікарями та консульськими посадовими особами, ігнорування російським політичним керівництвом численних звернень з цього приводу світових лідерів, українського МЗС, правозахисних організацій та громадських діячів", - заявили у відомстві. 

У МЗС підкреслили, що такі дії російських органів свідчать про нехтування російською стороною нормами міжнародного гуманітарного права та положеннями національного законодавства.

"Такі дії розцінюються як спроби приховати реальний стан здоров’я Надії Савченко, ввести в оману світове співтовариство та створюють пряму загрозу її життю", - заявили в МЗС.

Також в МЗС наголосили, що РФ несе пряму відповідальність за життя та здоров’я Савченко та закликали світ посилити тиск на РФ та примусити її забезпечити виконання Мінських домовленостей та негайно звільнити українських політв’язнів, незаконно утримуваних у Росії.

 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News