Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Верховний суд визнав незаконним зняття недоторканності з Мосійчука

Вівторок, 10 травня 2016, 11:26
Верховний суд визнав незаконним зняття недоторканності з Мосійчука
Дмитро Ларін, УП

Верховний суд України визнав незаконним зняття Верховною Радою недоторканності із народного депутата Ігоря Мосійчука.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив сам Ігор Мосійчук.

"Ми перемогли: Верховний суд України підтвердив рішення Вишого адміністративного суду щодо визнання незаконною постанови Верховної Ради про притягнення мне до кримінальної відповідальності, затримання і арешт. Це ще один крок до встановлення верховенства Закону: ми довели, що в парламенті сиділи шулери, які чинили наді мною політичну розправу", - написав Мосійчук.

Крім того, Мосійчук заявив, що буде домагатися закриття справи проти нього та порушення справи проти колишнього генерального прокурора Віктора Шокіна та тодішнього керівництва парламенту.

"Я переконаний, що рано чи пізно це рішення ВСУ стане підставою для притягнення до відповідальності тодішнього Генерального прокурора Віктора Шокіна та керівництва Верховної Ради", - написав нардеп. 

Як відомо, 17 вересня Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності та арешт народного депутата Ігоря Мосійчука.

Перед цим тодішній генпрокурор Віктор Шокін продемонстрував у залі парламенту відео, на якому Мосійчук нібито  вимагає хабарі за різні "послуги".

Так, на одному із епізодів відео Мосійчук обіцяє іншій особі сприяння у видобутку на кар'єрі та називає суму у розмірі 100 тисяч гривень.

Мосійчук стверджує, що відеозапис є змонтованим і неправдивим.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування