Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Туреччині з підозрюваного у вбивстві пілота РФ зняли звинувачення

Вівторок, 10 травня 2016, 15:29

Правоохоронні органи Туреччини зняли звинувачення з польового командира Альпарслана Челика, який підозрювався в причетності до вбивства російського пілота Су-24 Олега Пєшкова.

Про це повідомляє "Медуза" з посиланням на повідомлення на сайті турецького телеканалу OdaTV.

Челик, за даними видання, стверджував, що не віддавав наказ про вбивство росіянина, а навпаки просив не стріляти в пілота. Аналіз відеозаписів, зроблених у момент загибелі Пєшкова, підтвердив слова Челика, і звинувачення було вирішено зняти. Очікується, що Челик найближчим часом буде відпущений з-під варти.

Уповноважений МЗС РФ з питань прав людини Костянтин Долгов заявив "Інтерфаксу", що російське зовнішньополітичне відомство перевіряє інформацію про зняття звинувачень з Челика. Посольство РФ у Туреччині від будь-яких коментарів відмовилося.

Як відомо, російський штурмовик Су-24, який брав участь в операції в Сирії, був збитий ВПС Туреччини 24 листопада 2015 року. Туреччина заявила, що російський літак порушив її повітряний простір, Росія це заперечує.

Обидва пілоти встигли катапультуватися, але Пєшков загинув при приземленні. Відповідальність за вбивство Пєшкова взяв на себе Челик, який поширив заяву про те, що саме він зі своїми підлеглими розстріляв пілота.

В кінці березня Челик був затриманий в Ізмірі на заході Туреччини. Спочатку йому і ще 13 затриманим разом з ним пред'явили звинувачення в незаконному зберіганні зброї.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...