Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

ЦВК готова оголосити вибори в окрузі Єремеєва, немає довідки про смерть

Вівторок, 10 травня 2016, 17:47

ЦВК допускає, що вибори в окрузі №23, де був обраний нардепом Ігор Єремеєв, можна призначити на 17 липня, якщо в комісію надійде документ, що свідчить про смерть Єремеєва.

Про це на засіданні ЦВК під час обговорення проекту про призначення виборів в чотирьох округах повідомив голова комісії Михайло Охендовський, передають Українські Новини.

За його словами, ЦВК хоче, щоб було вирішене питання про надання відомству документа, що свідчить про смерть народного депутата, обраного в одномандатному виборчому окрузі №23.

"Також ми не можемо виключати того, що Верховна Рада може розглянути питання дострокового припинення повноважень інших народних депутатів, зокрема тих, які були призначені на відповідні посади в місцевих органах виконавчої влади. Якщо такі документи надійдуть до ЦВК до 18 травня, ЦВК зможе призначити вибори на цей же день, 17 липня", - сказав він.

Як відомо, президент Петро Порошенко в квітні призначив депутатів Ради від фракції "Блок Петра Порошенка" Андрія Гордєєва і Юрія Гарбуза головами Херсонської обласної державної адміністрації та Луганської військово-цивільної адміністрації відповідно.

Депутатські повноваження Гордєєва і Гарбуза поки достроково не припинені, але за законодавством вони не можуть суміщати посаду губернатора і депутата.

Відповідно, в разі припинення їх депутатських повноважень крім чотирьох округів, в яких вибори призначені на 17 липня, будуть вакантними ще три округи.

Ще у квітні в Раді заявляли, що "не мають підтвердження" смерті Єремеєва.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування