Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Заарештовано бізнесмена, який сплачував податки до бюджету "ЛНР"

Четвер, 12 травня 2016, 06:51

Співробітники СБУ виявили бізнесмена, який постачав свою продукцію на окуповану територію і платив податки у бюджет псевдореспубліки.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Луганської області.

Установлено, що місцевий "ділок" зареєстрував декілька підприємств як в окупованому Луганську, так і на контрольованій українською владою території. На підставі "угоди", укладеної з так званим "урядом" терористичної організації "ЛНР" ці підприємства сплатили до псевдодержавного "бюджету" понад 380 тисяч гривень "податків".

Крім того, бізнесмен організував постачання до тимчасово окупованої території продовольства власного виробництва на суму 700 тисяч гривень. За його перевезення через "митницю ДНР" він сплатив терористам 35 тисяч гривень.

Вказану особу затримано та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. За ч. 1 ст. 258-5 КК України (фінансування тероризму) бізнесмену світить покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до двох років та з конфіскацією майна.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування