Ляшко каже, що його соратників почали переслідувати

П'ятниця, 13 травня 2016, 10:44

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко стверджує, що його однопартійців почали переслідувати через опозиційну діяльність.

Про це він заявив у п'ятницю з трибуни Ради.

За його словами, вранці депутат від його фракції Андрій Артеменко отримав повістку на допит "по якійсь із чергових вигаданих нашвидкоруч кримінальних справ". Він обурився, що допит призначено на 11 годину, хоча депутат у цей час має бути в Раді і працювати.

Також він додав, що у четвер повістку на допит отримала мама депутата Сергія Рибалки.

"За моєю інформацією готується ще кілька кримінальних справ проти народних депутатів від Радикальної партії, про які наш новообраний генеральний прокурор буде тут гучно звітувати, які корупціонери від Радикальної партії", – обурився він.

На думку Ляшка, таким чином влада намагається залякувати його партію, оскільки президенту не подобається, що "радикали" четвертий день блокують трибуну, вимагаючи створення слідчої комісії парламенту по офшорах, а прем'єру Володимиру Гройсману не подобається, що вони вимагають повернути пільгову ціну на газ.

У свою чергу спікер Андрій Парубій заявив, що поставить на голосування постанову про створення ТСК одразу, як йому її подадуть лідери фракцій.

"На погоджувальній раді ми домовилися, що голови фракцій віддадуть узгоджений текст ТСК, я до сьогодні його не отримав. Я змушений буду вжити дії, щоб цей текст з'явився і був підписаний головами фракцій", – сказав він.

Артеменко у свій час був депутатом Київради від БЮТ, але з багатьма перебіг у більшість тодішнього мера Леоніда Черновецького. За даними ЗМІ, на початку 2000-х проти нього була порушена низка кримінальних справ за підозрою в розкраданні державних грошей, також близько 2,5 року він провів за гратами. Пізніше справи проти нього були закриті.

Рибалка вважається одним з головних спонсорів Радикальної партії. У вересні минулого року стало відомо, що він не задекларував дорогу квартиру в Парижі.

Олег Шанковський, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News