Російські політики розкритикували перемогу Джамали на "Євробаченні"

Понеділок, 16 травня 2016, 00:15

Російські політичні діячі негативно відгукуються про результати "Євробачення-2016", пропонуючи не брати участь у наступному конкурсі.

На їхню думку, перемога української співачки Джамали має політичний підтекст, пише DW.com.

Так, глава комітету Ради Федерації з міжнародних справ Костянтин Косачев вважає, що на конкурсі "перемогли політичні установки". Про це він написав на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

За словами політика, в умах європейців перемогла відверта "холодна війна". Водночас він вважає, що Росія повинна взяти участь у наступному "Євробаченні", яке відбудеться в Україні.

На думку голови комітету Держдуми з міжнародних справ Олексія Пушкова, "із конкурсу "Євробачення" перетворилося на поле політичної битви".

Офіційна представниця російського міністерства закордонних справ Марія Захарова, своєю чергою, порадила для перемоги на наступному конкурсі "Євробачення" виконати пісню про сирійського президента Башара Асада і навіть запропонувала свій варіант приспіву.

За словами першого заступника голови комітету Ради Федерації з оборони та безпеки Франца Клінцевича, на конкурсі політика взяла гору над мистецтвом. Клінцевич також висловив сумнів у необхідності для РФ їхати на наступний конкурс до України.

"Якщо в Україні нічого не зміниться, не думаю, що нам треба в усьому цьому брати участь", - зазначив політик.

Як відомо, напередодні у Стокгольмі на конкурсі Євробачення перемогу здобула Україна з піснею у виконанні Джамали про депортацію кримських татар "1944". 

Три українських міста вже заявили про бажання прийняти у себе європейський пісенний конкурс "Євробачення-2017".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News