Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Парубій: питання по ЦВК потрібно ставити Адміністрації президента

Понеділок, 16 травня 2016, 14:22

Затягування подання кандидатур до складу Центральної виборчої комісії президентом створює негативний фон для влади у суспільстві.

Таку думку висловив голова Верховної Ради Андрій Парубій у понеділок на брифінгу в Києві, відповідаючи на запитання журналістів.

"Очевидно, це питання, яке необхідно ставити президентській адміністрації. Я як голова Верховної Ради стверджував і стверджую ще раз, що як тільки надійде подання президента на членів ЦВК, невідкладно я дам доручення комітету, щоб це питання було розглянуте і невідкладно я буду вносити це питання в зал", – сказав Парубій.

"Вважаю, що затягування в цьому процесі створює вже суспільно поганий, негативний фон, щодо діяльності української влади", – додав спікер, зазначивши, що це питання "має бути вирішено якнайшвидше".

Раніше заступник голови парламентської фракції БПП Ігор Гринів анонсував, що президент Петро Порошенко має намір на пленарному тижні 10-13 травня внести кандидатури на посаду членів Центральної виборчої комісії, однак цього не сталося.

Як відомо, термін повноважень 12 з 15 членів ЦВК закінчився ще 1 червня 2014 року.

У листопаді 2015 року фракції і групи Ради визначилися з кандидатурами членів ЦВК для пропозицій Порошенку внести їх в Раду.

У квітні низка громадських та експертних організацій закликали президента невідкладно зареєструвати у Верховній Раді подання щодо призначення нових членів ЦВК.

Валентина Романенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування