Кличко залишить посаду глави БПП

Вівторок, 17 травня 2016, 13:50
Кличко залишить посаду глави БПП
@bpp_solydarnist

Віталій Кличко буде зміщений з'їздом з посади голови партії Блок Петра Порошенка.

Про це повідомляє "Сегодня" з посиланням на депутата Ради від БПП Олексія Гончаренка.

Кличко залишить цю посаду згідно з новим законом про держслужбу, який забороняє державним чиновникам такого рангу бути членами партій.

"Так, це питання (про усунення Кличка) ми також будемо обговорювати на з'їзді. Поки про кандидатури (йому на заміну – ред.) говорити рано – давайте дочекаємося рішення з'їзду", – сказав він.

Видання додало, що замість Кличка головою партії може стати депутат Ради від БПП Ігор Гринів, який у понеділок був призначений головою фракції. Сам Гринів заявив виданню, що не знає про таку можливість.

"Я не член партії, тому в самому партійному процесі я менш поінформований. І скажу, так чи інакше, партія БПП буде проводити з'їзд і буде приймати рішення, в тому числі і питання виборів на п'яти округах – ред.) і питання глави партії", – сказав він.

Також з'їзд розгляне питання про висунення своїх кандидатів на довибори в п'яти округах.

Як відомо, 10 травня ЦВК призначила на 17 липня проміжні вибори у чотирьох округах: №27 (Дніпропетровська область), №85 (Івано-Франківська область), №151 (Полтавська область) і №206 (Чернігівська область), депутати від яких стали мерами і міністрами. 16 травня ЦВК призначила вибори у виборчому окрузі №23 (Волинська область), в якому був обраний народний депутат Ігор Єремеєв, який помер у 2015 році.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News