Голова ФДМ: Російські компанії не зможуть брати участь в приватизації ОПЗ

Середа, 18 травня 2016, 12:33

Голова Фонду Державного майна Ігор Білоус заявляє про вжиття заходів, щоб не дозволити жодній російській компанії взяти участь у конкурсі на приватизацію Одеського припортового заводу.

Про це він сказав на засіданні уряду у середу, відповідаючи на питання міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

"Для кваліфікації учасників, які братимуть участь в приватизації, є абсолютна вимога закону про приватизацію. Буде кваліфікаційна комісія, залучення представників міжнародних організацій і правоохоронних органів", - сказав він.

"Ми не будемо допускати до участі в приватизації не лише російські компанії – компанії країни агресора – а й ті, що знаходяться під FATF, в офшорних зонах, не схвалених державою, які не можуть пояснити походження грошей і не можуть надати документи щодо встановлення особи кінцевого бенефіціара", - заявив він.

"Ми будемо вимагати паспорт контрольного акціонера. Ми не будемо допускати учасників з РФ", - додав Білоус.

Він також визнав існування боргу ОПЗ за газ перед компанією Ostchem Дмитра Фірташа за 2013-2014 роки, що складає близько 193 млн доларів, не враховуючи пені "і інших речей, які мають бути доведені в суд". Він додав, що наразі є позов до Стокгольмського арбітражу щодо цього боргу.

У відповідь на це, голова МВС Арсен Аваков закликав проконтролювати, щоб "вони своєю вимогою не заблокували приватизацію".

Білоус також зазначив, що ФДМ пропонує стартову ціну за 99,567% ОПЗ 13,175 млрд грн, або $521 млн за поточним курсом.

Оксана Коваленко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування