У Києві вкрали московський примірник "Апостола" Федорова

Середа, 18 травня 2016, 12:31

Викрадений в Києві з фондів Національної бібліотеки Вернадського книга першодрук Івана Федорова є екземпляром однієї з найдавніших книг, надрукованих на території Росії.

Про це повідомила на своїй сторінці в Facebook завідувачка відділу стародруків та рідкісних книг бібліотеки Наталія Бондар.

"Вкралася помилка, оскільки викрадений не львівський, а московський Апостол 1564. У бібліотеці зберігалося три екземпляри видання", – повідомила вона.

За словами Бондар, викрадач представився працівником спецслужб, який прийшов з листом про перевірку цінних фондів, мав дійсне посвідчення спецслужби. За фактом крадіжки співробітники відразу ж викликали поліцію.

Вона уточнила, що "до книг Януковича, вивезених з Межигір'я, екземпляр Апостола відношення не має, книги Януковича були передані в Національний художній музей".

Всіх колег у бібліотеках і колекціонерів Бондар попросила перевірити рідкісні видання в своїх колекціях.

Вона радить насторожитися, якщо до таких книг проявляє один і той же читач, натякнувши, що замовник злочину може жити за кордоном.

Вона закликала всіх небайдужих завадити продажу примірника Апостола.

"За найменшої підозри, що мова йде про вкрадену книгу, звертатися в правоохоронні органи і до нас", – пише Бондар.

Як повідомлялося, правоохоронці склали фоторобот чоловіка, якого підозрюють у викраденні першодруку з бібліотеки ім. Вернадського.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News