Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Геращенко: Бойовики не хочуть віддавати заручників до ухвалення амністії

Середа, 18 травня 2016, 18:29

Бойовики не приховують, що звільнять заручників лише після затвердження закону про амністію.

Про це заявила представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контрактної групи в Мінську Ірина Геращенко.

"Бойовики вже відверто не приховують, що звільнення заручників може відбутися тільки після амністії. Отже, незаконно утримувані українці стали справжніми заручниками ОРДЛО. Бойовики утримують заручників, виторговуючи своє майбутнє", - написала вона на Facebook.

"Чистий шантаж! Який навіть ОБСЄ вже сприймається як шантаж! Що ж, це позиція.... Про неї мають знати мами заручників, їхні родини, вся Україна. І весь світ. І лідери ЄС, і нормандського формату. Позиція контрольованих РФ представників ОРДЛО - це і є позиція Москви, яка таким чином вустами ОРДЛО заявляє про відмову виконувати пункт мінських угод про звільнення всіх незаконно утримуваних осіб", - додала вона.

Геращенко також зазначила, що досі заблоковане питання допуску МКЧХ до тюрем на окупованих територіях і до пошуку зниклих безвісти.

Окрім того, у середу бойовики повідомили, що викрали історика-релігієзнавця Ігоря Козловського "за шпіонаж". Проти нього, за словами Геращенко, порушено кримінальні справи і буде суд .

"Так само ОРДО обіцяли надати інформацію про утримуваного ними співробітника ООН. Відповідь - теж " феєрична", її мають знати всі гуманітарні організаціі: співробітника ООН затримано " за злочини, які він вчинив до 2014 року, коли ще не був представником ООН"... Цікаво, по якому законодавству і кодексу? РФ? Фантастичних вигаданих " республік"?" - написала політик.

Водночас Геращенко заявила, що незабаром мають бути хороші новини про засуджених в Росії українців Геннадія Афанасьєва і Юрія Солошенка, однак деталей вона не повідомила.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування