Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутат: були "податкові білки" – стали СБУшні бандформування

П'ятниця, 20 травня 2016, 11:59

На зміну зловживанням податкової міліції, яка наживалася на поборах, прийшли зловживання на митниці з боку працівників Служби безпеки України.

Про це заявила член комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики, депутат від "Самопомочі" Тетяна Острікова під час години уряду в парламенті.

Вона закликала звільнити керівника Київської митниці Сергія Рудченка та ініціювати службове розслідування щодо керівництва Державної фіскальної служби Романа Насірова й Сергія Білана.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман на це підхопив: "Хотів запитати, як там податкові білочки?".

"Шановний прем’єр-міністре, були податкові білки – стали СБУшні мисливці за привидами. Ви знаєте, що всі ці служби дуже добре між собою співпрацюють. Ті перестали тероризувати бізнес – з’явилися СБУшні бандформування, які на митницях тероризують чесних імпортерів", - заявила Острікова.

Гройсман відреагував: "Я думаю, що це невеличка перемога, що "білки" повернулися на базу дислокації. Кожна "білка" отримає своє – я можу це гарантувати".

Прем’єр нагадав, що митна система буде оновлюватися.

"Білі імпортери будуть відчувати себе комфортно, сірі і чорні – будуть відчувати себе дискомфортно", - заявив він.

А матеріали, озвучені Остріковою, Гройсман пообіцяв спрямувати до Національного антикорупційного бюро та Антикорупційної прокуратури для розслідування.

Олена Рощенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: