Штаб: З-під обстрілу Авдіївки евакуювали представників СЦКК з РФ

Неділя, 22 травня 2016, 11:53
Штаб: З-під обстрілу Авдіївки евакуювали представників СЦКК з РФ

Через загрозу життю через обстріл бойовиками з важкої артилерії позицій сил АТО та житлових кварталів в районі Авдіївки було евакуйовано представників російської сторони СЦКК.

Про це 22 травня повідомили у прес-центрі штабу АТО. 

"В ніч на неділю 22 травня проросійські незаконні збройні формування здійснили два потужні вогневі нальоти по позиціях сил АТО в районі Авдіївки. Бойовики застосували артилерійські системи калібру 122 мм, використання яких суворо заборонене Мінськими домовленостями", - заявили у штабі.

Як відомо, згідно з Мінськими домовленостями від 20 вересня 2014 року, озброєння цього калібру має бути відведене на відстань понад 16 кілометрів від лінії розмежування сторін. 

"Під час масованих артилерійських обстрілів окрім опорних пунктів ЗСУ під ворожий вогонь потрапили й будинки мирних мешканців. Існувала пряма загроза для життя та здоров’я не лише місцевих мешканців та українських військовослужбовців, але й групи представників СЦКК, до складу якої входили й двоє офіцерів ЗС РФ", - зазначили у штабі. 

"Під час артилерійського обстрілу група спостерігачів була евакуйована з Авдіївки. Окрім того, представники СЦКК від російської сторони мали змогу на власні очі пересвідчитись у грубому порушенні бойовиками НЗФ перемир’я", - йдеться у повідомленні. 

У штабі АТО очікують, що факт обстрілу Авдіївки з важкого озброєння буде відображений у звіті СЦКК та СММ ОБСЄ, "після чого будуть вжиті необхідні заходи із притягнення ватажків проросійських бандформувань до відповідальності".

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...