Апеляційний суд відмовився переглядати запобіжний захід Каська

Вівторок, 24 травня 2016, 12:27

Апеляційний суд Києва залишив без розгляду скаргу захисту екс-заступника генпрокурора Віталія Каська на рішення Печерського райсуду Києва про обрання йому запобіжного заходу у вигляді особистого забов'язання.

Таке рішення оголосив суддя В'ячеслав Дзюбін.

"У рішенні Печерського суду йдеться про те, що постанова не підлягає оскарженню, тому відмовлено у відкритті даного апеляційного провадження",- заявив суддя.

"На сайті Апеляційного суду є повідомлення про відкриття провадження і призначення колегії, тому суддя не міг сьогодні одноосібно відмовити у відкритті апеляційного провадження. Це є порушенням",- сказав після засідання суду Віталій Касько.

Касько зазначив, що подасть касаційну скаргу на рішення Апеляційного суду Києва у Вищий спеціалізований суд України.

Як відомо, напередодні суд скасував арешт квартири Каська.

В середині квітня суд застосував до Каська запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання, хоча прокурори вимагали арешту.

В кінці березня тодішній генпрокурор Віктор Шокін домігся в суді арешту 3-кімнатної квартири свого колишнього заступника.

Проти Каська розслідується справа за підозрою про незаконне отримання службових квартир від держави. Детальніше про неї можна прочитати в матеріалі "Української правди".

Роман Кравець, УП

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування