Кортеж Порошенка приїхав зустрічати Савченко

Середа, 25 травня 2016, 13:58

Кортеж президента Петра Порошенка прибув до аеропорту "Бориспіль" для зустрічі літака із Надією Савченко.

Він заїхав безпосередньо на злітну смугу.

Журналістів туди не пускають.

Кортеж приїхав зустрічати Савченко
Кортеж приїхав зустрічати Савченко

Журналісти перебувають на вулиці біля зали офіційних делегації. Вони повилазили на паркан, аби бачити злітну смугу.

Кортеж у
Кортеж у "Борисполі"

Журналісти припускають, що Савченко не вийде на публіку в аеропорту, а виступить із заявою згодом в Адміністрації президента.

Очікувалося, що борт приземлиться в аеропорту "Борисполя" о 14:43.

Однак за інформацією джерел УП в Державіаслужбі, через ажіотаж щодо повернення Савченко чиновники розглядають можливість приземлення звільненої українки у Гостомелі.

Станом на 14:24 у "Борисполі" перебувають мама й сестра Надії Савечнко, а також лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко.

Водночас, депутат Альона Шкрум повідомила, що Надія одразу після прильоту може поїхати додому.

Як відомо, українську льотчицю Надію Савченко схопили в Луганській області у червні 2014 року бойовики "ЛНР", після чого її насильно вивезли до Росії.

22 березня Донецький міський суд Ростовської області РФ засудив Савченко до 22 років ув’язнення в колонії загального режиму за смерть двох російських журналістів Ігоря Корнелюка й Антона Волошина в зоні бойових дій на сході України, а також до штрафу в 30 тисяч рублів за перетин кордону РФ.

Савченко голодувала на знак протесту проти незаконного утримання її за ґратами в Росії, але припинила сухе голодування після інформації від президента Петра Порошенка про те, що робиться для її повернення до України.

За наявною інформацією, Україна обміняла її на засуджених і помилуваних 25 травня російських ГРУшників Олександра Александрова і Євгена Єрофеєва.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування